Laborant

Kwaliteit boven alles!

Als QC Laborant ga je aan de slag bij onze productieplant SLS in Lommel. We vinden het ontzettend belangrijk dat de kwaliteit van onze topproducten op het gebied van nutriënten en hygiëne gegarandeerd goed is. Het draait namelijk om de gezondheid van dieren. Daarom hebben we er zo'n 10 jaar geleden voor gekozen om het productieproces zelf in handen te nemen. Inmiddels werken we met zo'n 25 personen aan producten die door veehouders over de hele wereld gebruikt worden. Samen zorgen we ervoor dat alles wat de deur uitgaat voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen. En daarin is jouw rol als QC Laborant een onmisbare schakel!

Wat als antibiotica niet meer werkt?

Wij zorgen ervoor dat deze vraag geen waarheid wordt! Ons doel is namelijk een wereld zonder AMR. Nu hoor ik je denken: Wat is AMR? Dat hebben we hier piekfijn voor je uitgelegd. Wij zijn The Schippers Group, een familiebedrijf opgericht in 1966. Onze producten en diensten zijn erop gericht om met hygiëne management een gezonde leefomgeving voor dieren te creëren. Ons motto is namelijk “voorkomen is beter dan genezen”. We hebben al flinke stappen gemaakt, maar we blijven groeien! Dit doen we met ruim 500 collega’s in meer dan 40 landen vanuit 12 verschillende vestigingen, waaronder onze productieplant SLS Lommel. Zoek jij een bedrijf met impact? Welkom bij The Schippers Group!

Delen via:

Martijn Michiels

HR Business Partner

Dagelijks ben je bezig met kwaliteitscontroles en het toetsen van de normen van producten. Je zorgt ervoor dat de grondstoffen, eindproducten en verpakkingen voldoen aan de wettelijke en procedurele eisen. Daarvoor neem je zelf samples of gaat ze ophalen in de productieomgeving. De analyses die je erop uitvoert hebben betrekking op zaken als pH, refractive index, viscositeit en dichtheid. Gehalte bepalingen worden uitgevoerd via titrimetrische, HPLC en IR methoden.

Je staat in nauw contact met je collega’s van productie. Heel prettig, als er namelijk afwijkingen uit je data analyse komen dan kan je namelijk snel schakelen. Samen onderzoeken jullie oorzaak van de afwijking, waarna je de juiste afdelingen benadert m.b.t. de te ondernemen acties (CAPA).

 • Minimaal WO Bachelor werk/denkniveau op het gebied van chemie.
 • Je werkt gestructureerd en vindt een nette werkplek belangrijk. GLP hoort hier natuurlijk bij.
 • Praktische oplossingen zijn jouw ding. Problemen zijn er op opgelost te worden!
 • Je bent 4 of 5 dagen in de week beschikbaar.
 • Individueel weet je goed je weg te vinden, maar je weet ook wanneer je de samenwerking op moet zoeken.
 • We zijn onderworpen aan strenge GMP+ wetgeving. Kennis hiervan is een pré.
 • Je komt terecht in een fijn en gezellig team in een groeiende organisatie.
 • Een contract van onbepaalde duur.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. We denken graag met je mee op het gebied van training en opleiding!
 • Een gevarieerd takenpakket met veel ruimte voor initiatief en groei.
 • Glijdende werktijden in dagdienst.
 • Een mooi salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden (PC 207.00)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie: Lommel, Limburg, België

Delen via:

Martijn Michiels

HR Business Partner

Meer vacatures

Op zoek naar een avontuur in de boeiende wereld van de chemische productie?
Ontdek hier software uitdagingen die je nergens anders tegenkomt!
Kun je niet kiezen? Stuur ons dan gerust een Open sollicitatie, dan bekijken we de mogelijkheden voor jou! Klik hier om daar meer over te weten te komen.
Types de fichiers acceptés : jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Taille max. des fichiers : 50 MB.